ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παμπούκης: "Παράδειγμα προς αποφυγή η φυγομαχία Καραμανλή"

11:26 - 02 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Διαψεύδει κατηγορηματικά την προσφυγή της κυβέρνησης σε πρόωρες εκλογές ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ρίχνοντας παράλληλα αιχμές στην κυβέρνηση Καραμανλή, την οποία κατηγόρησε για φυγομαχία.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Παμπούκης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Όπως πλειστάκις έχει δηλώσει η κυβέρνηση, θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Η φυγομαχία της κυβέρνησης Καραμανλή είναι για εμάς παράδειγμα προς αποφυγή."

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης με την αντιπολίτευση, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση πληρώνει το τίμημα "για όλες τις χρόνιες στρεβλώσεις που έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παμπούκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να χρεοκοπήσει, ούτε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της" και σημείωσε ότι "το Μνημόνιο είναι ένα εργαλείο για να κερδίσουμε χρόνο."

Στη συνέντευξη του ο κ. Παμπούκης μεταξύ άλλων επισήμανε επίσης: "Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπάρχει αποφασιστικότητα στην προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων."

Επιπλέον, σημείωσε ότι "η ΑΟΖ είναι άλλο δικαίωμα στο διεθνές δίκαιο από την υφαλοκρηπίδα. Είναι νεότερο και φαίνεται η Τουρκία να έχει μια αδικαιολόγητη επιφύλαξη, αν όχι και φόβο ως προς το θέμα αυτό."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.