ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές εμμονές»

11:58 - 09 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Νέα σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας μέλη της ηγετικής της ομάδας ότι διακατέχονται από ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές εμμονές, ενώ ταυτόχρονα λαϊκίζουν και επενδύουν στη χρεωκοπεία της χώρας. Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», απευθύνει κάλεσμα στις δυνάμεις του ορθολογισμού, όπως δηλώνει, να συμμαχήσουν έναντι του λαϊκισμού και των παρασιτικών δυνάμεων. Θεωρεί αναπόφευκτες τις πρόωρες εκλογές και λέει ότι μετά από αυτές θα πέσουν οι μάσκες υποχρεωτικά και οι πολίτες θα επιβάλουν τη συνεργασία των κομμάτων.

Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά πως ο κόσμος θα απορρίψει το κομματικό σύστημα ως έχει και ζητά μια ευρεία συμφωνία στις πολιτικές για τα βασικά, έτσι ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση. Παράλληλα, θεωρεί πως οδηγούμαστε στο τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων.
"Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τις οποίες έχω υποστηρίξει διαχρονικά, αποδείχθηκαν αλαζονικές και ανήμπορες να αντιμετωπίσουν αυτό το οποίο ονομαζόταν και ονομάζεται “πολιτικό κόστος”. Καιρός λοιπόν να οδηγηθούμε σε συνεργασίες όπως συμβαίνει σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη" δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δη. Συ.
Παράλληλα, σε ερώτηση αν το κόμμα της προσδιορίζεται ιδεολογικά από το νεοφιλελευθερισμό, η κ. Μπακογάννη απάντησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι κόμμα κεντρώο, κεντροδεξιό φιλελεύθερο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.