ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρούτσας: "Ορόσημο για την ελληνική διπλωματία οι εκλογές στην Τουρκία"

14:06 - 09 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Οι εκλογές στην Τουρκία αποτελούν ορόσημο για τη στάση της ελληνικής διπλωματίας απέναντι στην γείτονα χώρα και τον κ. Ερντογάν, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5 ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

"Αν η νέα τουρκική πολιτική ηγεσία που θα αναδειχθεί βγει ενδυναμωμένη και μπορέσει να υλοποιήσει κάποια πράγματα που ακούμε, αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Έχω πει ότι από τα θετικά λόγια που ακούμε και από τον κ. Ερντογάν θέλουμε να δούμε πράξεις και το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών θα είναι κάτι σαν ορόσημο" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι "η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα."

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας είπε ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρέους, με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την Ελλάδα.

" Όσο λιγότερο μιλάμε και σχολιάζουμε και επικεντρωνόμαστε στην υλοποίηση του προγράμματός μας, τόσο πιο κοντά φθάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα" σχολίασε ο κ. Δρούτσας.

Ο υπουργός εξωτερικών δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι "εάν οδηγήσουν κάποιοι τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις, μην αμφιβάλλετε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.