ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καμπανάκι" Προβόπουλου για οικονομία σε συνάντηση του με Κ. Παπούλια

14:27 - 09 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Τον "κώδωνα του κινδύνου" για την οικονομία έκρουσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ζητώντας επιτάχυνση των προσπαθειών της κυβέρνησης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel, ο κ. Προβόπουλος τόνισε την ανάγκη "να πετύχουμε στο ακέραιο τους στόχους του προγράμματος και να κερδίσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας", προκειμένου "να διακόψει η χώρα την επικίνδυνη φημολογία περί αναδιάρθρωσης, επιμήκυνσης."

Αναφερόμενος, παράλληλα, στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι αποτελεί ευκαιρία να προχωρήσει με τόλμη, αποφασιστικότητα και πειθώ και να καλύψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις αποκλίσεις και τις καθυστερήσεις, που όπως είπε, "πράγματι υπήρξαν και δίνουν λαβή για αρνητικούς σχολιασμούς διεθνώς."

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, κάλεσε σε πανεθνική προσπάθεια, ενώ με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel και το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται, έκανε λόγο για ανελέητες -και πολλές φορές κατασκευασμένες- επιθέσεις σε βάρος της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.