ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σενάρια εκλογών πυροδοτεί η συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια - "Στη διάθεση του πρωθυπουργού", ο κ. Α. Λοβέρδος

20:17 - 09 Μαϊ 2011 | Πολιτική
(upd) Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί σήμεραΤρίτη στις 13.30 στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει υπουργικό συμβούλιο. Αυτά τα δύο και μόνο ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν νέο κύκλο φημών για πρόωρες εκλογές.

Έντονες επιφυλάξεις για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας σε δημοσιογράφους στο υπουργείο Υγείας, δηλώνοντας παράλληλα, με νόημα ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ωστόσο, η κυβέρνηση καλύπτει τον υπουργό, με δηλώσεις στήριξης από τον εκπρόσωπό της κ. Πεταλωτή.


Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ η οποία επικαιροποιημένη εκδοχή του Μνημονίου (ή ένα νέο Μνημόνιο) θα πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο του Υπουργικού και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου.

"Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού" τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.


Πεταλωτής: "Ο κ. Λοβέρδος κάνει σημαντική δουλειά"


Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου του υπουργού.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι "ο κ. Λοβέρδος κάνει σημαντική δουλειά", επισημαίνοντας το θετικό έργο που επετέλεσε όταν ήταν στο υπουργείο Εργασίας.

Όσο για τη πρόταση του υπουργού Υγείας να εγκριθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με αυξημένη πλειοψηφία και τις απόφασεις με την τρόικα να τις εγκρίνει όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι "οι υπουργοί είναι γόνιμο να καταθέτουν τις προτάσεις και απόψεις τους και να υπάρχει διάλογος, οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου διαμορφώνεται κοινή συνισταμένη".



Τελευταία τροποποίηση στις 10:14 - 10 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.