ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Προ των ευθυνών τους θα θέσει τους υπουργούς

12:45 - 10 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Απάντηση στις αλλεπάλληλες παραφωνίες υπουργών, που δεν έχουν βρει ακόμη κοινή γραμμή πλεύσης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αναζητά ο πρωθυπουργός. Κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης θα τεθούν "επί τάπητος" τόσο το θέμα της κυβερνητικής αρρυθμίας, όσο και το καυτό ζήτημα του χρέους. Νωρίτερα, ο Γ.Παπανδρέου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Λοβέρδος τη Δευτέρα μίλησε για "νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές", καθώς και για έλλειψη ενότητας στην κυβέρνηση. Παράλληλα, την Τρίτη, σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, τόνισε πως τις όποιες απόψεις του θα τις εκθέσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός µε τις θέσεις που θα λάβει στο άτυπο Υπουργικό Συμβουλιο θα ζητήσει από τους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν αν µετέχουν στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, αν έχουν αίσθηση των επιπτώσεων που προκαλούν στην εικόνα της κυβέρνησης οι δημόσιες τοποθετήσεις τους και αν έχουν διάθεση να "αφήσουν στην άκρη" τις προσωπικές τους στρατηγικές.

Τη  Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι "δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής" και προσέθεσε: "Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, καμία αναστολή. Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά μαζί με την ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε τη χώρα."

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 10 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.