ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολές Βενιζέλου σε δύο γερμανούς υπουργούς για το θέμα των υποβρυχίων

12:49 - 11 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Στους Γερμανούς υπουργούς Αμυνας και Οικονομικών απέστειλε επιστολές ο υπουργός Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, ζητώντας τη συμβολή των εμπλεκομένων γερμανικών εταιρειών στην έρευνα που ξεκινά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε χθες στη Βουλή ότι έστειλε επιστολές στον Γερμανό ομόλογό του και στον κ. Σόιμπλε, ώστε να ασκήσουν πίεση στις εταιρείες Thyssen και HDW να συνεργαστούν με την ελληνικές αρχές, χαρακτηρίζοντας την άρνησή τους "απαράδεκτη".

Στον αντίποδα της αρνητικής στάσης των γερμανικών εταιρειών, το Fund του Αμπου Ντάμπι, που ελέγχει το 60% της εταιρείας που διακινούσε τις μίζες Ferrostaal, ανταποκρίθηκε θετικά στο ελληνικό αίτημα και ενδέχεται να στείλει οικιοθελώς τα στοιχεία που ζητάει η χώρα μας.

Στο μεταξύ την περασμένη Παρασκευή έφτασαν κάποια πρώτα έγγραφα από τη γερμανική Δικαιοσύνη, το περιεχόμενο των οποίων δεν είναι ακόμη σε θέση να αξιολογήσει η Επιτροπή.

Δημοσιογράφοι είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν στην έρευνα που αρχίζει την Πέμπτη η Προανακριτική Επιτροπή για τα υποβρύχια επί θητείας Α. Τσοχατζόπουλου.

Στη πρώτη της συνεδρίαση την Τρίτη, η Επιτροπή αποφάσισε την κλήτευση των Ν. Χατζηνικολάου, Αριστέας Μπουγάτσου, Γιάννας Παπαδάκου, Τ. Τέλογλου, Κ. Αλατζά και Μ. Πολάτου, να καταθέσουν ως μάρτυρες, ενώ ζητήθηκε από τους βουλευτές των κομμάτων που μετέχουν στην Επιτροπή (απέχει ο ΛΑΟΣ) να προτείνουν λίστες μαρτύρων.

Προηγήθηκε η εκλογή προεδρείου, το οποίο αποτελούν: Μ. Μπόλαρης πρόεδρος, Αγγ. Μανωλάκης αντιπρόεδρος και Αγγ. Τόλκας γραμματέας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.