ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόρα Μπακογιάννη: Επίθεση σε κυβέρνηση και Καμίνη για το κέντρο της Αθήνας

11:57 - 13 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών, με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου, αλλά και τις ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιών κατά μεταναστών. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Παρασκευή, επιτέθηκε και εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη. Ερωτηθείσα, δε, για το "Ζάππειο ΙΙ", δήλωσε πως το πρόγραμμα Σαμαρά κρύβει τα δύσκολα, ενώ επανέλαβε την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων εν μέσω της πιο κρίσιμης περιόδου για τη χώρα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να εφαρμοσθεί ο νόμος και τόνισε ότι "δεν υπάρχει κράτος· το κράτος εμφανίζεται ανήμπορο." Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει "τεράστιες ευθύνες" γιατί τα φαινόμενα αυτά αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. «Δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια της η Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει η κυβέρνηση, περιμένοντας το μοιραίο» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη άφησε αιχμές και κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, ζητώντας να "πιέσει την κυβέρνηση, να σηκώσει το ανάστημα του δημάρχου Αθηναίων και να ζητήσει" λύσεις στο πρόβλημα.

"Τον πρώτο που θα έπρεπε να αποκρατικοποιήσουμε, είναι ο ΟΠΑΠ"

Αναφερόμενη στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επισήμανε ότι "πολλά από αυτά που ειπώθηκαν είναι πολύ σωστά· έχουμε μιλήσει κι εμείς για αρκετά από αυτά."

Ωστόσο, υπογράμμισε: "Εμείς δεν λέμε όμως ότι αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς άμεσες περικοπές στο δημόσιο τομέα. Δεν μπορείς να κρύβεις τα άσχημα και να λες μόνο τα καλά. Να πούμε τι θα κάνουμε το επόμενο τρίμηνο. Και πως θα διαπραγματευτούμε για την αλλαγή του μνημονίου, όχι μόνο ότι θα το κάνουμε."

Η Ντ. Μπακογιάννη στάθηκε υπέρ της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "όταν κάνουμε προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς, το πρώτο που θα έπρεπε να αποκρατικοποιήσουμε θα ήταν ο ΟΠΑΠ."

Όσον αφορά στο θέμα της συναίνεσης, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: "Είναι αναγκαίο τώρα εντός του Μαΐου να στείλουμε εντός κι εκτός μήνυμα ότι υπάρχει ένας μπούσουλας", καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει σημεία διάλυσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.