ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαρήγα: "Το σύστημα θέλει συναίνεση, αλλά δεν είναι ικανοποιημένο από Παπανδρέου και Σαμαρά"

13:59 - 13 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Το σύστημα θέλει τη συναίνεση, αλλά δεν είναι ικανοποιημένο από τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι καλούνται να την υλοποιήσουν, εκτιμά η γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια, η γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε ότι χρειάζονται μέτρα και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις προτάσεις της. Επεσήμανε ότι έτσι όπως έχει πλέον διαμορφωθεί η κατάσταση, "φαινομενικά, η μόνη λύση είναι η καταστολή", συμπληρώνοντας ότι όλοι ζητάνε έξω από κάθε σπίτι να βρίσκεται η αστυνομία.
"Πρέπει να αποκλείσουμε τη βεντέτα ανάμεσα σε Ελληνες και ξένους", τόνισε και πρότεινε τη δημιουργία κοινών επιτροπών, οι οποίες θα περάσουν το πνεύμα της αλληλεγγύης. Αναφορικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας τις τελευταίες ημέρες, η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι στις τελευταίες κινητοποιήσεις δεν έγιναν τέτοια γεγονότα που να δικαιολογούν κάτι παραπάνω από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία κινήθηκε "σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά".
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η στάση της αστυνομίας, αποτελεί κυβερνητική γραμμή. Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος επιθυμεί τη συναίνεση, γιατί τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι τόσο σκληρά κι έτσι χρειάζεται να μην είναι ένα κόμμα να παίρνει την ευθύνη και όλοι οι άλλοι να αντιπολιτεύονται.
Απαντώντας για την πρόταση Σαμαρά, η γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο σύνθημα με το οποίο όπως είπε επέλεξε να παίξει ο πρόεδρος της ΝΔ, την "επανεκκίνηση της οικονομίας", εκτιμώντας ότι ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς είπε στους επιχειρηματίες "αποσύρετε την εμπιστοσύνη από το ΠΑΣΟΚ και δώστε τη σε εμένα".
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αυτή τη στιγμή πρόταση ρεαλιστική - "δεν έχουμε, δεν υπάρχει, ούτε θέλουμε να έχουμε" σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 13 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.