ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λίμπιντο του Στρoς Καν αναβάλει προσωρινά τις διαβουλεύσεις για το Ευρωπαϊκό Χρέος

13:29 - 15 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Ματαιώθηκε η συνάντηση που θα είχαν στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Στρος-Καν επρόκειτο να συζητήσει με τη Μέρκελ για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ.
Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας.

Η κατηγορία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τον ίδιο και το ΔΝΤ, το οποίο διαχειρίζεται δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη.

Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε και εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Τότε είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ. 

 



Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 15 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.