ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίγα μπορεί να κάνει ο δήμος για την κατάσταση στο κέντρο, λέει ο Καμίνης

11:38 - 16 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Απάντηση στις κατηγορίες περί αδράνειας όσον αφορά την εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της πόλης δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα τονίζει ότι είναι περιορισμένες αρμοδιότητες του Δήμου, και ειδικά της δημοτικής αστυνομίας.

Ο κ. Καμίνης διευκρινίζει ότι ο δήμος έχει πολύ καλή συνεργασία µε την Αστυνοµία, αν και κάνει λόγο για ένα πολύπλοκο πλέγµα συναρµοδιοτήτων. Επίσης δηλώνει πως ο ρόλος της ∆ηµοτικής Αστυνοµίας είναι περιορισμένος. "Πρόκειται στην ουσία για µια υπηρεσία που µπορεί µόνο να βεβαιώνει διοικητικές παραβάσεις σε συγκεκριµένους τοµείς – καθαριότητα, στάθµευση, τραπεζοκαθίσµατα κ.λπ." όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης. Και συμπληρώνει:

"Σε ό,τι αφορά όµως το έγκληµα οποιασδήποτε µορφής, η νοµοθεσία απαγορεύει στη ∆ηµοτική Αστυνοµία οποιαδήποτε ανάµειξη. "

Ερωτηθείς για το φαινόμενο της αυτοδικίας, ο κ. Καμίνης δηλώνει: "Η βία του δρόµου και η αυτοδικία δεν έχουν θέση στο κράτος δικαίου, τη συντεταγµένη δηµοκρατική πολιτεία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης."

Ο κ. Καμίνης δεν παρέλειψε να καταφερθεί και εναντίον του προκατόχου του:

"Κληρονοµήσαµε έναν δήµο σε τραγική κατάσταση. Αρχίσαµε από την πρώτη µέρα να δουλεύουµε σκληρά για να βγάλουµε την πόλη από το τέλµα. Παρά την πρωτοφανή οικονοµική κρίση, σχεδιάζουµε και υλοποιούµε αποφασιστικές παρεµβάσεις εκεί όπου έχουµε αρµοδιότητες και µέρα µε την ηµέρα ξανακερδίζουµε τους δρόµους µας, τις πλατείες µας, την πόλη µας."

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι πολλές φορές έχουν ανακοινωθεί μέτρα, αλλά αυτό που κρατά την πόλη αιχμάλωτη είναι η γραφειοκρατία και οι πολύπλοκες συναρμοδιότητες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.