ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίκαιρη ερώτηση Σαμαρά στον Παπανδρέου για την κατάσταση στο κέντρο

14:32 - 16 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την τελευταία εξτρεμιστική επίθεση κουκουλοφόρων έξω από το αστυνομικό τμήμα στην οδό Καλλιδρομίου.
Σε ερώτηση αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την παραίτηση Παπουτσή, ο κ. Μιχελάκης ρώτησε με νόημα: " Υπάρχει ακόμα υπουργός;" "Η κυβέρνηση αυτή είναι αναποτελεσματική", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως αν η κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική αυτή, θα αναγκαστεί τελικά να πάρει και νέα μέτρα.
Στο μεταξύ, επιβεβαίωσε η ΝΔ την τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, την περασμένη Τετάρτη, αλλά ο Γιάννης Μιχελάκης δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες. "Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στον πρωθυπουργό πως την επομένη (την Πέμπτη) θα κατέθετε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση", είπε.
Όσον αφορά το θέμα της συναίνεσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ διευκρίνισε πως ο κ. Α. Σαμαράς ήταν σαφής στις δηλώσεις του στο Ζάππειο, ενώ διερωτήθηκε αν η έλλειψη συναίνεσης έχει εμποδίσει την κυβέρηση να μαζέψει τα έσοδα, να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις και να υλοποιήσει το έργο της.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του, περί υποστολής των κομματικών σημαιών, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως ο αντιπρόεδρος του κόμματος δεν λέει κάτι διαφορετικό από την επίσημη θέση της ΝΔ .
Όσον αφορά το "Ζάππειο ΙΙ" και απαντώντας σε σχόλια και κριτικές που ακούστηκαν, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών επεσήμανε ότι, μέσα από την περιστολή της σπατάλης, θα μπορέσει το κράτος να διασφαλίσει 18,4 δισ. ευρώ. "Κάνουμε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, είμαστε το μόνο κόμμα που κατέθεσε δύο κοστολογημένες προτάσεις, ούτως ώστε να βγει η χώρα από την κρίση", επεσήμανε και ο Γιάννης Μιχελάκης.
Σχετικά με την υπόθεση Ντομινίκ Στρος- Καν ο κ. Μιχελάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν κάνουμε καμία εκτίμηση, περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα τοποθετηθούμε".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.