ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Πεταλωτής: "Δεν συζητάμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων"

15:26 - 16 Μαϊ 2011 | Πολιτική
"Δεν συζητάμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η μονιμότητα των οποίων, άλλωστε, κατοχυρώνεται από τις διατάξεις του Συντάγματος", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος διέψευσε δημοσιεύματα ότι η Τρόικα ζητά απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για μετατάξεις και επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από πέρυσι μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 52.000, ενώ προσελήφθησαν μονο 1.000.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέκρουσε την κριτική ότι φταίει το Μνημόνιο για τη κρίση στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι "εάν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πάρει εγκαίρως μέτρα, μπορεί να αποφεύγαμε το Μνημόνιο και όχι να μπαίναμε στην κρίση αθωράκιστοι".

Κατά τον κ. Πεταλωτή, η κρίση θα υπήρχε, αλλά η επίκληση πλαστών στοιχείων μας οδήγησε απροστάτευτους στην αντιμετώπισή της, ενώ ανέφερε ότι είναι "κοροϊδία και εξαπάτηση, όταν λέγεται ότι φταίει το Μνημόνιο".

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και δεν θριαμβολογεί, επικαλούμενος δε βελτιωτικά στοιχεία σε σημαντικούς οικονομικούς δείκτες, όπως η μείωση του πληθωρισμού στο 3,9% τον Απρίλιο, μείωση της ύφεσης στο 4,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 από 7,4% , η αύξηση των εξαγωγών κατά 35% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010, υπογράμμισε ότι η πορεία που ακολουθείται γεννά ελπίδες για το μέλλον και η κρίση δεν θα περάσει με ευχολόγια και μαγικές συνταγές.

Επίσης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο  Γιώργος Α. Παπανδρέου τηλεφώνησε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και ενημερώθηκε για τις προτάσεις της ΝΔ - το "Ζαππειο ΙΙ".
Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Α. Σαμαρά να υπάρξει εθνική συνεννόηση, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. 
"Η αναγκαία συναίνεση δεν κλείνει με ένα τηλεφώνημα και χρειάζονται πράξεις και ενέργειες", τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι "ο λαός δεν συγχωρεί μικροκομματικές τακτικές και πρακτικές, για κομματικά οφέλη".
Επανέλαβε δε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα γίνει με τους κανόνες που προβλέπονται από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αντικρούοντας τις πληροφορίες ότι η Τρόικα ζητά αυξημενη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 16 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.