ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερ της ήπιας αναδιάρθρωσης μέλη του υπουργικού συμβουλίου...

15:15 - 17 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει την προοπτική μιας "ήπιας αναδιάρθρωσης" του χρέους της, αν αυτό χρειαστεί, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης την Τρίτη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν γίνεται καμία τέτοια συζήτηση επί του παρόντος.
"Αν χρειαστεί, φυσικά θα είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τέτοια πράγματα", είπε ο Κουβέλης σε  συνέντευξη στο Πεκίνο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο "ήπιας αναδιάρθρωσης" του χρέους.  "Αυτά θα είναι σενάρια τα οποία θα πρέπει να εξετάσουμε, αν υπάρξει η ανάγκη", είπε ο Κουβέλης.  "Αλλά νομίζω ότι είναι ένα γενικότερο ζήτημα για ολόκληρη την ευρωζώνη, που θα πρέπει να το  χειριστεί το Eurogroup". 
Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια "ήπια"  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τον όρο η Ελλάδα να εφαρμόσει της μεταρρυθμίσεις και να  επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δις ευρώ. [ID:nPAP737708] 
Σε ερώτηση για το αν η Αθήνα πρότεινε την ιδέα της "ήπια αναδιάρθρωσης" του ελληνικού χρέους, ο  Κουβέλης είπε: " Μέχρι στιγμής, δεν έχω υπόψη μου καμία τέτοια συζήτηση."
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.