ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρατζαφέρης: "Να κλειστούμε σε ένα γραφείο και να συναινέσουμε"

13:55 - 18 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε στον πρωθυπουργό να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε γραφείο και να προχωρήσουν σε κάποιες συμφωνίες.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας στις δηλώσεις Σαμαρά, ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ισχυρή στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι σαφώς και υπάρχει κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα, αλλά επικαλέστηκε τις έρευνες κοινής γνώμης λέγοντας πως ο κόσμος πιστεύει ότι οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ασκούν σωστά το ρόλο τους.

Στο μεταξύ, ο κ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM, απηύθυνε πρόταση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καλέσει άμεσα τα κόμματα σε διάλογο με στόχο την εθνική συνεννόηση. Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να προσέλθει στο διάλογο, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτόν και ο Φώτης Κουβέλης και η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού, όπως υποστήριξε, "ο Φώτης Κουβέλης θα πει χρήσιμα πράγματα, η Ντόρα Μπακογιάννη καταθέτει μία οικογενειακή εμπειρία, γιατί να την πετάξουμε;"

Ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ πρότεινε στον πρωθυπουργό να καλέσει τους αρχηγούς "να κλειστούμε το Σαββατοκύριακο σε ένα γραφείο, όσοι έχουμε όρεξη να συνεννοηθούμε, γιατί ο κ. Τσίπρας και η κα Παπαρήγα το έχουν απορρίψει, ποιοι θέλουν να αναλάβουν τη συνευθύνη, όχι όμως σε αυτό που ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει. Συνευθύνη σε αυτό που θα αποφασιστεί από την ομάδα εργασίας που θα συσταθεί και μετά, πάμε σε κυβέρνηση, η οποία δεν είναι απαραίτητο να αποτελείται από κομματικά στελέχη."

Επίσης ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε προσβλητικό και μειωτικό να μας λένε από το εξωτερικό ότι πρέπει να τα βρούμε, την ώρα που "καυγαδίζουμε πάνω από το πτώμα."

Πρότεινε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διάλογος με "εκείνους που απέτυχαν σε ότι τους ανετέθη", και εκτίμησε ότι "αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει ανάγκη, να δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι."

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.