ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαντοπούλου: "Ευθύνη της κυβέρνησης η συναίνεση"

13:17 - 19 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι ευθύνη της κυβέρνησης, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εκτίμησε πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως η χώρα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή και "δεν μπορεί κανείς να σφυρίζει αδιάφορα" και εκτίμησε πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες συναίνεσης, όχι όμως στο βάθος που έπρεπε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις της ΝΔ, σημειώνοντας ωστόσο, πως ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε η κυβέρνηση μπορούν να λειτουργήσουν στη λογική του "όλα ή τίποτα".

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί λύση, "και εάν αναγκαστούμε να προσφύγουμε, θα είναι καταστροφικά τα αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία."

Η υπουργός Παιδείας αναγνώρισε, επίσης, ότι υπήρξε απόκλιση από τους στόχους, τονίζοντας όμως πως "δεν πατάμε τέσσερα κουμπιά και πηγαίνουν τα αποτελέσματα όπως θέλουμε", αναφερόμενη σε συνθήκες, όπως η ύφεση, το μέγεθος της οποίας δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.