ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Καμμένος: Ο πρωθυπουργός είναι “έμμεσος broker”

20:59 - 19 Μαϊ 2011 | Πολιτική
"Έμμεσο Broker" χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Real FM, αναφέροντας ότι "τα αδέλφια του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένα σε περίεργη χρηματοοικονομική υπόθεση στην οποία είναι μπλεγμένος και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κ. Μαργέλης, αλλά και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά".
Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι έγινε μία αγοραπωλησία cds (ασφαλίστρων κινδύνου) με εμπλεκόμενο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2009, από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40εκατ. δολάρια, ενώ θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.

Μέρος των κερδών, κατά τον βουλευτή, ο οποίος σημειωτέον αποκάλεσε για πρώτη φορά "έμμεσο Broker τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Siemens, πήγε σε μία εταιρεία στην οποία πρόεδρος είναι ο Θ. Μαργέλος, γνωστός από την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, ενώ αντιπρόεδρος είναι η Μιράντα Ξαφά του ΔΝΤ, ενώ εμπλεκόμενοι, πάντα κατά τον βουλευτή, είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αντρίκος.

Από τη μεριά της η εταιρεία IJ PARTNERS υποστήριξε ότι ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ κάποιο από τα στελέχη της δεν αγόρασε CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ δεν αγόρασε CDS για λογαριασμό πελατών της. Ποτέ δεν συμβούλευσε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων, απαντώντας στις καταγγελίες του Π. Καμμένου.

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία προσθέτει: "Αντιθέτως, η IJ PARTNERS SA, τόσο δημοσίως όσο και κατ' ιδίαν, έχει συστήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων, από τον Φεβρουάριο του 2010. Και μάλιστα, προέβη σε αγορές ελληνικών ομολόγων, τόσο για λογαριασμό πελατών της όσο και στελεχών της. Ακόμα και σήμερα, στελέχη της κατέχουν ελληνικά ομόλογα".

Ο διευθύνων σύμβουλος της IJ PARTNERS SA, κ. Θεόδωρος Μαργέλλος, έχει επανειλημμένως και δημοσίως λάβει θέση υπέρ της άμεσης κατάργησης των ακαλύπτων CDS, προστίθεται στην ανακοίνωση που καταλήγει αναφέροντας ότι η εταιρία "θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να προστατεύσει τη φήμη της από κοινούς συκοφάντες".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.