ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεισε η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

12:06 - 23 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Στα ίδια σχεδόν ποσοστά ως προς την πρόθεση ψήφου βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, κατά 0,9% προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 24,5%, η Νέα Δημοκρατία 23,6%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,8% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 22,1%. Επίσης, το 62,4% δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός ζητά συνενοχή και όχι συναίνεση.
Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε το διάστημα 17-20 Μαΐου με 2.002 συνεντεύξεις πανελλαδικά. Το δειγματοληπτικό σφάλμα κινείται στο +/- 2,2%.

Σε άλλη έρευνα της MRB για λογαριασμό της Real News, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 21,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΛΑΟΣ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 26,1%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 80% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θα δεχόταν άλλες θυσίες στο πλαίσιο μίας νέας συμφωνίας/μνημονίου, ενώ το 79,7% κρίνει αρνητικά το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Τέλος, το 62,8% δηλώνει ότι συμφωνεί με τη συναίνεση των κομμάτων. Το ποσοστό των διαφωνούντων ανέρχεται στο 29,5%. Η πανελλαδική έρευνα της MRB πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.005 ατόμων στις 18 Μαΐου. Το στατιστικό σφάλμα είναι +/- 2,5%.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με δηλώσεις του από την Τρίπολη, σχολίασε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου, σημειώνοντας ότι, ''οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές. Θα συνεχίσω να το λέω πάντοτε και ανεξαρτήτως των τάσεων οι οποίες εμφανίζονται, είτε ευνοούν την Νέα Δημοκρατία είτε τα άλλα κόμματα''.
Ο γραμματέας της ΝΔ πρόσθεσε πως ''για εμάς μεγαλύτερη σημασία έχει η πρόταση η οποία καταθέσαμε στο Ζάππειο να γίνει αποδεκτή από τον Ελληνικό Λαό και να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του. Ήδη έτυχε καλής αποδοχής έχει γίνει ευμενώς δεκτή από τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και από την κυβέρνηση και ευελπιστούμε ότι κατά αυτό τον τρόπο θα συμβάλουμε στην καλή πορεία της χώρας, στην ανάγκη της εξόδου της χώρας από την κρίση την οποία την ταλανίζει''.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.