ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαρήγα: "Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία Ελλάδας και εργαζομένων"

14:55 - 23 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Η δική μας «κόκκινη γραμμή» είναι η σωτηρία της Ελλάδας των εργαζομένων, δήλωσε τη Δευτέρα η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου, θέτοντας τη θέση του κόμματός της απέναντι στην "κόκκινη γραμμή" που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα: «Ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών». Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ψεύδος γιατί τα χρήματα των εργαζομένων διατίθενται για την εξασφάλιση των πιστωτών και όχι για τους εργαζόμενους.
Η γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για ένα νέο μεσαίωνα που δρομολογείται καθώς στη νέα φάση οι όποιες επενδύσεις που θα γίνουν θα επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα με πολύ χαμηλές αμοιβές και στρατιές ανέργων να ψάχνουν για μια θέση εργασίας. Τόνισε ότι ήδη καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν προϋποθέσεις με κεφάλαια με λιγότερο εργατικό δυναμικό, με στρατιές ανέργων και σύγχρονο μεσαίωνα.
Κάνοντας έμμεση αναφορά στις κινητοποιήσεις στην Ισπανία, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη διαφωνία της με την άποψη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχουν και μάλιστα αποδέκτης των αντιδράσεων έχει γίνει και το ΚΚΕ, πρόσθεσε. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει να αρχίσει μια αντεπίθεση των εργαζομένων και να καταλήξει στη λαϊκή εξουσία. 
Στην ερώτηση σχετικά με την άρνησή της να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα φόβο μήπως του πουν ότι συναινεί, και πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.
Αντίθετα, είπε, το ΚΚΕ δεν δέχεται το τρομοκρατικό δίλημμα προς τους εργαζόμενους «ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα» και συμβάλει στο να σπάσει αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα.
Για την κυβέρνηση και τη ΝΔ η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι ουσιαστικά συναινούν αφού έχουν την ίδια πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Στο ενδεχόμενο αυτό δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία, όπως έγινε με τις προηγούμενες εκλογές, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι χωρίς συμπόρευση με το ΚΚΕ το κίνημα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.