ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικουμενική κυβέρνηση ζητά ξανά ο Γ. Καρατζαφέρης

12:54 - 25 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Την πρότασή του για τη σύσταση νέας οικουμενικής κυβέρνησης υπό τον Γ. Παπανδρέου, με αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά με αρμοδιότητα τα οικονομικά, προκειμένου να εφαρμόσει τα όσα έχει εξαγγείλει στο Ζάππειο 2 και τη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη και του Φώτη Κουβέλη επανέλαβε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας σε ραδιοσταθμό (real fm), επισήμανε ότι χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας μία τέτοια προσπάθεια δεν θα έχει καμία αξία, ενώ ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι εφόσον ο ίδιος έχει διατυπώσει την πρόταση, εάν του ζητηθεί θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι θα είναι παρεπόμενο εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, προσθέτοντας ότι το ερώτημα δεν θα πρέπει να είναι βλακώδες, αλλά στοχευμένο, στο αν θα πορευθούμε με την ίδια πολιτική, "ή θα κάνουμε το δικό μας αντάρτικο".
Τέλος κράτησε αποστάσεις από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν τις αποκρούει, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το κατά πόσο μπορεί να είναι ειρηνικές όπως στην Ισπανία, όπου όπως ανέφερε, "ξέρουν καλά από ταυρομαχίες και έχουν πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.