ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοκρατική Συμμαχία: "Δεν είναι λύση το δημοψήφισμα"

13:20 - 25 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Αντίθετη είναι η Δημοκρατική Συμμαχία στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τα νέα μέτρα. "Λύση δεν είναι στην κατεύθυνση μιας διαδικασίας που θα ζητήσει από τους πολίτες ένα ξερό 'ναι' ή 'όχι' σε ασαφή ερωτήματα. Η λύση είναι στην κατεύθυνση μείωσης του κράτους και αλλαγής της φορολογικής πολιτικής ώστε να υπάρχουν μικρότεροι φόροι που θα πληρώνουν όλοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου παρουσίασε το σύνθημα, η διαφημιστική καμπάνια και το πρόγραμμα του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας παρουσιάθηκαν από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος . Κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου είναι το "Ανατροπή στην Πράξη", το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η διαφημιστική καμπάνια του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει δύο σκέλη. Σποτάκια στο Διαδίκτυο και στο ραδιόφωνο.
Το σώμα των συνέδρων αποτελείται από 1.350 μέλη. Την Παρασκευή 27 Μαΐου θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και ξένων αντιπροσωπειών. Έχουν ήδη απαντήσει θετικά και θα παραβρεθούν ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος του κόμματος Φιλελευθέρων κ. Φέρχοφσταντ, ο πρόεδρος της Κ.Ο των Φιλελευθέρων στο ευρωκοινοβούλιο κ. Νάιτς, ο επικεφαλής των Ολλανδών Φιλελευθέρων κ. Μπάαλεν, ο βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης και εκπρόσωποι κυπριακών κομμάτων.
Το βράδυ της Παρασκευής θα μιλήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθούν ψηφοφορίες ηλεκτρονικά για τις θέσεις, την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό του κόμματος. Για παράδειγμα, θα γίνει ψηφοφορία αν η Δημοκρατική Συμμαχία θα προτείνει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό ή τη Βουλή.
Την Κυριακή στις 12.00 η Ντόρα Μπακογιάννη θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία για εκλογή προέδρου κόμματος και Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα προταθεί να έχει 150 μέλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.