ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου στο Παρίσι

16:08 - 25 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Στο Παρίσι θα βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εν όψει των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΟΟΣΑ.

Στη δημόσια τελετή που θα γίνει το βράδυ, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι ( 5 μμ τοπική ώρα) με τη συμμετοχή του επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία και των πρωθυπουργών του Βελγίου και της Ουγγαρίας.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε το πρωί τη συνάντηση του με τα στελέχη της τρόικας (EE-EKT-ΔΝΤ). Ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ πέρασε το κατώφλι του υπουργείου στις 8.30 και συζήτησε επί τρεις ώρες με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την εξειδίκευση των μέτρων του 2011.
Στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο περιθώριο του εορτασμού.
Επίσης, στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανακοίνωσε επισήμως το πρωί της Τετάρτης την υποψηφιότητά της για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 25 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.