ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Εξετάζει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής

12:08 - 26 Μαϊ 2011 | Πολιτική
O πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού προκειμένου να συμπεριλάβει στελέχη που θα υποδειχθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εφόσον συναινέσουν στα αναγκαία μέτρα για τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας, ανέφερε η εφημερίδα Καθημερινή, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ζητήσει συναίνεση από την αντιπολίτευση για να εγκρίνουν επιπλέον δάνεια. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν απορρίψει προς το παρόν τα μέτρα, επικρίνοντάς τα ως υφεσιακά.

"Το ενδεχόμενο να εντάξει σε θέσεις-κλειδιά της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής από τα κόμματα που θα συμφωνήσουν με τα αναγκαία μέτρα για τη χορήγηση νέας βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, η Καθημερινή ανέφερε ότι ο Παπανδρέου εξετάζει συγκεκριμένα το ενδεχόμενο να εντάξει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εάν συμφωνήσουν να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση διέψευσε την Τετάρτη τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εξετάζεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τα νέα μέτρα. Ωστόσο, Τα Νέα και το Έθνος επαναλαμβάνουν ότι είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραμείνει πιθανότατα στη θέση του σε περίπτωση ανασχηματισμού, καθώς έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, παρά τις επιθέσεις που δέχεται συχνά στα υπουργικά συμβούλια.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 26 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.