ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: "Τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης αποδεικνύουν την αποτυχία της"

14:36 - 26 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την πως προχωρεί σε εκβιαστικά διλήμματα, ενώ έτσι ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθεί.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γιάννης Μιχελάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπενθύμισε σωρεία δηλώσεων του Πρωθυπουργού ότι η απώλεια της πέμπτης δόσης συνεπάγεται στάση πληρωμών, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μπούμε στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, αλλά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί δημοψηφίσματος και την χθεσινή παρέμβαση της κας Δαμανάκη περί επιστροφής στη δραχμή.

 Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως οι δηλώσεις αυτές ομολογούν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία και εκβιάζει τον κόσμο να υποκύψει σε ένα ακόμα πιο επώδυνο πακέτο μέτρων. "Και στον εκβιασμό αυτό επιστρατεύουν με ανευθυνότητα την απειλή χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη." δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Τώρα έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμα και την έξοδο της χώρας από το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης , ακομα και για έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, βάζοντας στο παιχνίδι της αποτυχίας τους, ακόμα και το μεγαλύτερο επίτευγμα της μεταπολιτευτικής περιόδου, την ένταξη (δηλαδή) της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που πέτυχε ο αείμνηστος Κωσταντίνος Καραμανλής. Σίγουρα οι μέρες που επέλεξε η κυβέρνηση να τα κάνει όλα αυτά, τα περίεργα , ακατανόητα και επικίνδυνα, συμπίπτουν με την επέτειο της υπογραφής της προσχώρησης της χώρας στην τότε ΕΟΚ", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.
Στο μεταξύ, απορρίπτει η ΝΔ κάθε συζήτηση για συναίνεση, καθώς διαφωνεί κάθετα με την βασική κυβερνητική πολιτική, που εκφράζεται με την αύξηση των φόρων. "Κεντρικός άξονας των προτάσεών μας είναι η μείωση των φόρων, όπως αναπτύχθηκε στο 'Ζάππειο ΙΙ'. Η αύξηση των φόρων προκαλεί παραλυτικό σοκ στην οικονομία. Αυτό το πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε μπορεί να κάνει την επανεκκίνηση για την οικονομία και να δώσει την ώθηση από το τέλμα", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.
Εξάλλου, υπενθυμίζοντας πως στις 18 Μαίου η ΝΔ είχε τονίσει ξεκάθαρα πως η Ελλάδα έχει και θεσμούς και σύνταγμα και αξιοπρέπεια, ο κ. Μιχελάκης απάντησε στις δηλώσεις του Ολλανδού Υπουργού Οικονομικών για την ανάγκη συναίνεσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "το θέμα είναι πλέον τί απαντά η κυβέρνηση σε τέτοιες δηλώσεις, που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας".
Επίσης, για 'καταστροφολογικά σενάρια' κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και όχι μόνο, περί πιθανής χρεοκοπίας της χώρας, αν δεν υπάρξει εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου.
Τέλος, την ανάγκη οι κινητοποιήσεις πολιτών που πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, να παραμείνουν ακηδεμόνευτες, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.