ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Συναντήσεις με υπουργούς- Αναβλήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

11:19 - 30 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προηγηθούν οι επαφές του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με εμπλεκόμενους υπουργούς και σίγουρα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν προβληματισμό για το αν θα αντέξει η κυβέρνηση τους κλυδωνισμούς που θα προκαλέσουν τα νέα σκληρά μέτρα που απαιτεί η τρόικα. Ήδη, πολλοί βουλευτές εμφανίζονται να αντιδρούν σε διάφορα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Ωστόσο θεωρείται το κλειδί (μαζί με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων) που θα ξεκλειδώσει τα ευρωπαϊκά ταμεία ώστε να πάρει η κυβέρνηση το επιπρόσθετο δάνειο.
Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι επιθυμεί να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία με την τρόικα. Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε με γραπτή ανακοίνωση του ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται θετικά, αλλά ενδεχομένως να χρειάζεται να αναληφθούν και πολιτικές δεσμεύσεις στο ανώτατο επίπεδο.
Εν τω μεταξύ, προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση η διόγκωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι αυτό το στάδιο είναι αναπόφευκτο μέχρι να αρχίσει να αποδίδει το μνημόνιο και ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί το λάθος. Άλλοι όμως έχουν αρχίσει να προβληματίζονται βαθύτατα από την προβληματική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην κοινωνία και στην κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.