ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράθυρο στην συναίνεση ανοίγει ο Σαμαράς

12:57 - 30 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο στη συναίνεση ο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή προς την κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Σαμαράς εμφανίσθηκε ανοιχτός στο να συζητήσει το πρόβλημα, αρκεί να βρει απέναντί του ανοιχτά μυαλά. Και σε δεύτερο στάδιο, αφού υπάρξει συμφωνία, να επαναδιαπραγματευθούν με την τρόικα, όχι για τους στόχους, αλλά για τα ενδιάμεσα βήματα.
Κλειδί για τη συμφωνία, πάντως, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, την οποία ο κ. Σαμαράς θεωρεί κομβική για την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία για την αποτυχία του Μνημονίου. Θεωρεί ότι είναι παράξενη η επιμονή εσωτερικών και εξωτερικών κύκλων πως οι εξελίξεις της χώρας καθορίζονται από την αντιπολίτευση.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για υπεύθυνη αντιπολίτευση εκ μέρους της ΝΔ, της οποίας οι προβλέψεις δικαιώθηκαν. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση απέτυχε στη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, παρά τα πρωτοφανή μέτρα που έλαβε, τονίζοντας ότι πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.