ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών από τους εργαζόμενους του ΤΤ

13:36 - 30 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στο ΤΤ, μέσα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας εναντίον της ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο ΤΤ ζητεί άμεσα συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Με την πώληση του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανοίγει ο χορός των σαρωτικών αλλαγών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Το θέμα που τίθεται τώρα είναι εάν το «φιλέτο» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα περάσει σε ελληνικά ή σε ξένα χέρια. Οι απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα διίστανται, καθώς το άνοιγμα των 5,5 δισ. ευρώ που έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για να εκδηλώσει ενδιαφέρον ελληνική τράπεζα.
Με την άποψη αυτή φέρονται να συντάσσονται κύκλοι της διοίκησης του ΤΤ, που σημειώνουν ότι μόνο η Εθνική θα μπορούσε να «χτυπήσει» με επιτυχία σε έναν διαγωνισμό το 34% του ΤΤ και εκτιμούν ότι ο αγοραστής θα είναι τελικά ξένος τραπεζικός όμιλος. Εθνική Τράπεζα και Eurobank κατέχουν μερίδιο 6% έκαστη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ μικρότερο ποσοστό, περί το 4%, ελέγχει η Marfin.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.