ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ιδιότυπη εκκλησία του Δήμου οι "Αγανακτισμένοι"

14:07 - 30 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Στο Σύνταγμα είχαμε μια ιδιότυπη "Εκκλησία του Δήμου", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, σημειώνοντας την ανάγκη οι πολίτες να νικήσουν το φόβο και να υπερισχύσει η αλληλεγγύη: "Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρόβλημα δεν είναι ο συνάνθρωπός μας που είναι πιο αδύναμος από εμάς" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι καθήκον της Αριστεράς είναι η αντίσταση αλλά και η αλληλεγγύη. "Και σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε και την Εκκλησία, η οποία πρέπει να πρωτοστατήσει στο κοινωνικό της έργο."
Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Ιερώνυμο, ο κ. Τσίπρας συζήτησε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Εκκλησία να συνδράμει ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. "Η εκκλησιαστική περιουσία είναι sui generis. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ούτε fast track, ούτε real estate, αλλά να αξιοποιηθεί προκειμένου η Εκκλησία να μπορέσει να βρεθεί σήμερα δίπλα στους πολίτες, δίπλα στο λαό, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης" κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.