ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεταλωτής: "Υπάρχει πεδίο συνεννόησης με την ΝΔ"

15:24 - 30 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Η κυβέρνηση επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για εθνική συνεννόηση.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ζήτησε να συναισθανθούν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα, τονίζοντας ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης, για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα και πολλά κοινά με την Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Πεταλωτής απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει "λευκές επιταγές" από κανένα.
Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή, αλλά τόνισε ότι θα πορευτεί σε κάθε περίπτωση και μόνη της. Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε σαφώς ότι η κυβέρνηση με το επίμονο αίτημα για συννενόηση δεν εννοεί κυβερνητική συνεργασία σε πρόσωπα - "τέτοια παζάρια δεν μας αφορούν", είπε - και τόνισε ότι είναι εθνικά αναγκαίο, λόγω κρισιμότητας των στιγμών, να γίνει εθνική συνεννόηση.
Σχετικά με την αναφορά του Αν. Σαμαρά για από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το έχει προτείνει, ήδη, ο Γιώργος Παπανδρέου, λειτουργώντας υπερβατικά και θέτοντας ως στόχους της επαναδιαπραγματευσης, την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.
Όσο για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με απλή πλειοψηφία, ο κ.Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτό προβλέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.