ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: "Με σχέδιο και με επιμονή θα τα καταφέρουμε"

12:13 - 31 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Την αισιοδοξία του ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει, εφόσον υπάρχει σχέδιο και επιμονή, εξέφρασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την περιοδεία του στην Κρήτη .

Ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί περιοδεία στο νομό Χανίων σήμερα, Τρίτη. Κατά την επίσκεψή του το πρωί στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων, δήλωσε: "Πιστεύω ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα, από την Κρήτη των μεγάλων και ηρωικών αγώνων πρέπει να στείλουμε το μήνυμα τιμής ότι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή κι εμείς θα τα καταφέρουμε."

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων και αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο επεσήμανε ότι δίδαξε σε όλο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης. "Είμαστε εδώ σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κατόρθωσε να συνδυάσει το μεγάλο όραμα με τον καθαρό ρεαλισμό στην τέχνη της διπλωματίας. Ο οποίος κατάφερε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες να διδάξει σε ολόκληρο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης."

Μετά τους τάφους των Βενιζέλων ο κ.Σαμαράς επισκέφθηκε το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, καθώς και την έδρα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Επόμενος σταθμός του κ.Σαμαρά ήταν το δημαρχείο Χανίων, όπου ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την λειτουργία του νέου Καλλικρατικού δήμου και για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για ενίσχυση του τουρισμού στα Χανιά μέσω της κρουαζιέρας. Αργότερα ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με φορείς του νομού. Στις 5:30 το απόγευμα θα επισκεφθεί το επιμελητήριο Χανίων, ενώ στις 6:30 θα βρεθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης και θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους. Τον Αντώνη Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Κρήτη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.