ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεταλωτής: Μακρύς ο αγώνας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

15:21 - 31 Μαϊ 2011 | Πολιτική
Τη δυσκολία και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την τρόικα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος έκανε λόγο για "μακρύ αγώνα διαπραγματεύσεων".

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί και είναι "δικό μας θέμα οι τομές και αλλαγές που χρειάζονται και αυστηρή προσήλωση στόχους για καλύτερα αποτελέσματα".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις απάντησε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται προσδοκίες καθώς συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και πρόσθεσε πως "για να συζητάμε την πέμπτη δόση σημαίνει ότι, έχοντας πάρει τις τέσσερις προηγούμενες, κάναμε πολλά".
Ο κ. Πεταλωτής απάντησε στην κριτική ότι απέτυχε η πολιτική του Μνημονίου λέγοντας ότι "όχι μόνο δεν αποτύχαμε, αλλά η ύφεση ρηχαίνει και εμφανίζονται θετικά σημάδια".
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η ανάγκη να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στις προτάσεις της ΝΔ και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό. Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε πως οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα "και δεν μπορούμε να περιμένουμε 2-3 χρόνια", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά
Ωστόσο άφησε ανοικτό για το μέλλον το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά, "όταν υπάρχουν σημεία για συναίνεση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.