ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Σε "επάρκεις" από "πολύ σοβαρές" οι ενδείξεις σε βάρος του

15:30 - 03 Ιουν 2011 | Πολιτική
Οι ενδείξεις για τυχόν ποινικές ευθύνες του Α.Τσοχατζόπουλου στην διερεύνηση της υπόθεσης των γερμανικών υποβρυχίων μετατράπηκαν από «πολύ σοβαρές» σε «επαρκείς», σύμφωνα με νεότερες διαρροές του ΠαΣοΚ.

Η «πράσινη» πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής βρίσκεται πάντως προ της αποφάσεως παραπομπής του πρώην υπουργού, όπως έχει αφήσει να διαφανεί εδώ και ημέρες, κάτι που στηλίτευσε ο κ. Τσοχατζόπουλος στην μαραθώνια κατάθεσή του, κάνοντας λόγο για προειλημμένες αποφάσεις και «θέατρο σκιών».

Οι ίδιες διαρροές ανέφεραν ότι για τις περιπτώσεις αγοράς ακινήτων από την εταιρεία «Τορκάσο» η επιτροπή «διαπιστώνει τυπολογία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», ενώ, όπως έλεγαν, εντύπωση προκάλεσε στην επιτροπή και το γεγονός ότι η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου εμφανίζεται να είναι εκπρόσωπος των off shore εταιρειών «Τορκάσο» και «Νόμπιλις» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με την πλειοψηφία, έκπληξη επίσης προκάλεσε στα μέλη της Επιτροπής ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πως το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε με χρήματα από τα εισοδήματά του, ενώ οι ίδιοι κύκλοι του ΠαΣοΚ ανέφεραν ότι, όπως προκύπτει, εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου εξακολουθεί να είναι και σήμερα ιδιοκτήτης της εταιρίας που διαδέχθηκε την «Τορκάσο» στην Κύπρο.

Παράλληλα απαντώντας, εξάλλου, στις νύξεις του κ. Τσοχατζόπουλου,  για «θέατρο σκιών» και « δικομματική συναινετική προσπάθεια πολιτικής δίωξής του με νομικό μανδύα», κύκλοι της πλειοψηφίας αντέτειναν ότι «η Βουλή δεν ασκεί πολιτικές διώξεις κάτω από νομικό μανδύα αλλά είναι υποχρεωμένη με την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής να αποκαλύψει τις παρανομίες από όπου και αν προέρχονται και κρύβονται κάτω από μανδύες νομιμότητας»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.