ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Η Ώρα του Πρωθυπουργού" για το Μεσοπρόθεσμο

09:08 - 10 Ιουν 2011 | Πολιτική
To Mεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής θα βρεθεί στο επίκεντρο στην Ώρα του Πρωθυπουργού, κατά την οποία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου καλείται να μιλήσει σχετικά. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης το Μεσοπρόθεσμο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και ύστερα κατατέθηκε στη Βουλή.
Ερωτήσεις για το θέμα έχουν καταθέσει οι αρχηγοί του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Και οι δύο ζητούν από τον πρωθυπουργό λεπτομέρειες τόσο για το ακριβές περιεχόμενο του προγράμματος όσο και για την διαδικασία, με την οποία θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Υπουργικό, ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ προανήγγειλε την αξιοποίηση τεχνοκρατών σε «καίριους τομείς».

Επανέλαβε την ανάγκη να δοθεί προς τα έξω ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, έχοντας βεβαίως ξεκαθαρίσει ότι δεν ζητά ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

«Θα επιμείνω μέχρι τέλους, επιδιώκοντας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου με μια ευρύτερη πλειοψηφία» φέρεται να είπε στους υπουργούς.

Απευθυνόμενος ειδικά στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι, εφόσον συμφωνούμε στους στόχους, δεν έχουμε ταμπού να συζητήσουμε τους τρόπους για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα.

«Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους», είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:39 - 10 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.