ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα πρόωρων εκλογών ετοιμάζεται να θέσει η Ν.Δ.

11:49 - 14 Ιουν 2011 | Πολιτική
Πρόωρες εκλογές ετοιμάζεται να θέσει η Νέα Δημοκρατία αµέσως μόλις ολοκληρωθεί η Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου και εξασφαλισθεί η πέµπτη δόση του δανείου από την τρόικα, καθώς "ποντάρει" στο σαφές προβάδισµα που καταγράφει στις δηµοσκοπήσεις και τα πρώτα κέρδη από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθµα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αίτημα θα διατυπωθεί μέχρι τον Σεπτέµβριο (και το βήµα της ∆ΕΘ), αλλά µπορεί να αποτελεί κεντρικό ζήτηµα της πολιτικής αντιπαράθεσης από τις αρχές Ιουλίου.

Το δηµοσκοπικό προβάδισµα της Ν∆ που κατέγραψε η Public Issue (µε εκτίµηση εκλογικής δυναµικής στο 31% έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ) έχει φέρει ενθουσιασµό στο γαλάζιο στρατόπεδο, αλλά από την κοµµατική ηγεσία επιχειρείται τα γαλάζια στελέχη να κινηθούν σε χαµηλούς τόνους.

Συνεργάτες του κ. Σαµαρά κάνουν λόγο για «νέο πολιτικό τοπίο» και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το προσεχές διάστηµα η Ν∆ θα παρουσιάσει ακόµη υψηλότερα ποσοστά συσπείρωσης και το προβάδισµά της θα μεγαλώσει.

Έντονη κριτική στη ΝΔ από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά

Παρά το κλίμα αισιοδοξίας, από την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, έντονο προβληµατισµό προκαλεί στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού η κλιµάκωση των επιθέσεων που δέχεται η Ν∆ από εκπροσώπους της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επίτιμου προέδρου των Γερµανών Χριστιανοδηµοκρατών (SCU) Έντµουντ Στόιµπερ.

"Το δικό μας, συντηρητικό αδελφό κόµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας στην Ελλάδα αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους. Είναι παρανοϊκό το ότι ειδικά αυτό το κόµµα βγάζει τον κόσµο στους δρόµους για να διαδηλώνει ενάντια στα µέτρα λιτότητας" είπε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus.

Στον Έντμουντ Στόιμπερ απάντησε ο γραµµατέας της Ν∆ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος απέδωσε τα σχόλιά του σε "εσφαλµένη πληροφόρηση".

 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.