ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φώτης Κουβέλης: "Αναγκαία λύση διεξόδου οι εκλογές"

14:00 - 14 Ιουν 2011 | Πολιτική
Την έντονη ανησυχία του για την χώρα, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως "η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης."
Ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε μύδρους τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως οι ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων για την κρίση είναι τεράστιες.

Επίσης, χαρακτήρισε «αναγκαία λύση διεξόδου» τις εκλογές και απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής τεχνοκρατών στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική, επισημαίνοντας ότι ένα χρόνο μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και το Μνημόνιο, η χώρα αντιμετωπίζει έκρηξη ύφεσης, πληθωρισμού, συρρίκνωσης και τεχνολογικής οπισθοδρόμησης, ενώ η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις, η ακρίβεια γιγαντώνεται, τα συστήματα διαπλοκής, γραφειοκρατίας και διαφθοράς παραμένουν κυρίαρχα, δομές και θεσμοί καταρρέουν, εργασιακά δικαιώματα σαρώνονται, επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση.

Πεποίθηση του κ. Κουβέλη και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜ.ΑΡ. που έχει συντάξει και σχετικό κείμενο με τις θέσεις του κόμματος, είναι ότι "χωρίς την υπέρβαση αυτού του πολιτικού συστήματος, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον."

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι οι εκλογές, όσο και αν τις αφορίζει η κυβέρνηση, όσο και αν δεν τις θέλει η κοινωνία, θα προβάλλουν ως αναγκαία λύση διεξόδου, καθώς η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια πολλαπλασιάζονται.

Σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως σταθερή θέση του κόμματός του είναι ότι απαιτούνται 180 ψήφοι.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, υπογράμμισε ότι αυτό που απαιτείται δεν είναι ο εξωραϊσμός της κυβέρνησης, αλλά η αλλαγή πολιτικής.

Αλλά και στο θέμα της συνεργασίας της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν αθροίζονται, λόγω των διαφορών που έχουν σε σοβαρά ζητήματα. «Εμείς δεν προσερχόμαστε σε ευκαιριακές αντιμνημονιακές συσπειρώσεις», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

Για το κίνημα των "Αγανακτισμένων" ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την άποψη ότι εκφράζει την άρνηση στο πολιτικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαμαρτύρονται και ζητούν αλλαγή πολιτικής.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.