ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεταλωτής: "Δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης με ΝΔ"

16:08 - 14 Ιουν 2011 | Πολιτική
Απορρίπτει κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την πρόταση του Μίμη Ανδρουλάκη, να αναλάβει αναπληρωτής πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε ό,τι αφορά τα εξώδικα που έλαβαν βουλευτές για να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η πολιτική διαδικασία είναι πολύ πιο πάνω από μια τυπική διαδικασία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι βουλευτές έχουν συνείδηση και αντιλαμβάνονται την ιστορική ευθύνη να πράξουν το καθήκον τους.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση καθώς το ερώτημα είναι αν πρέπει να αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει. Πάντως, αναγνώρισε την αγωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων για το μέλλον του τόπου.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ζητά από όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν, να παραδώσουν την έδρα τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν αρνητικός.

Το μεσοπρόθεσμο -πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής- θα ψηφιστεί επί της αρχής αλλά για τους εφαρμοστικούς νομούς θα γίνει εκτενέστατη συζήτηση. Δεν κάνουμε κινήσεις εξευμενισμού σε κάποιους βουλευτές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.