ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΝ – Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας το ΛΑΟΣ

21:17 - 16 Ιουν 2011 | Πολιτική
Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες ακόμη και αν η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή υποστήριξε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Ζητάμε εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, ανέφερε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι όσο πιο αδύναμη κυβέρνηση προκύψει, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το λαό να αποτρέψει τα χειρότερα.

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η συναίνεση ναυάγησε προσωρινά αλλά θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού.

Την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους βουλευτές του να εντείνουν τον αγώνα τους και χαρακτήρισε υπηρεσιακή την κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό.

Έκανε παράλληλα λόγο για ανάγκη μιας εθνικής συμφωνίας «και όχι μία πρόσκαιρη, θνησιγενής κυβέρνηση».

Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας τίθεται ο Συνασπισμός, καθώς σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η εκλογική αναμέτρηση είναι αναπόφευκτη, αφού «η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της αποτυχίας της πολιτικής της και των μαζικών κοινωνικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα».

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι τακτικισμοί των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να κρύψουν τη χρεοκοπία του δικομματικού πολιτικού συστήματος, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί και προσθέτει ότι ο προαναγγελθείς από τον πρωθυπουργό ανασχηματισμός και η νέα ψήφος εμπιστοσύνης στη βουλή δεν συνιστά απάντηση στα αίτια της κρίσης. Αντίθετα, σημειώνει, αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απόδειξη αυτή. Οι εναλλαγές στα πρόσωπα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη διάσταση μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινωνίας, την οριστική απώλεια της κοινωνικής της νομιμοποίησής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.