ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως είδαν τα διεθνή ΜΜΕ τη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση

08:34 - 22 Ιουν 2011 | Πολιτική
Για ακόμη μία φορά η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης. Η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση τα μεσάνυχτα στη Βουλή καλύφθηκε εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ, με την πλειοψηφία να χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ιδιαίτερα σημαντικό για την από δω και στο εξής πορεία της Ελλάδας, προεξοφλώντας ότι το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας σιγά σιγά απομακρύνεται και διευρύνοντας τις ελπίδες για την καταβολή ενό δεύτερου πακέτου στήριξης προς τη χώρα.
Ειδικότερα, το βρετανικό BBC μετέδωσε ζωντανά με ταυτόχρονη διερμηνεία τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, όπως και τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ η Βουλή ήταν το πρώτο θέμα και στην ιστοσελίδα του, μαζί με εκτενή περιγραφή των δυναμικών στο Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο μοτίβο και το αμερικανικό CNN, αλλά και το αραβικό Al Jazeerah, τα οποία διέκοπταν αρκετές φορές το πρόγραμμά τους για να συνδεθούν με την ελληνική Βουλή.

Reuters και Associated Press μετέδιδαν τα σημαντικότερα σημεία των ομιλιών του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά, τονίζοντας μετά το πέρας της ψηφοφορίας ότι το αποτέλεσμα θα εξασφαλίσει την επιπλέον οικονομική βοήθεια για τη χώρα.

Στις πρώτες θέσεις του οικονομικού Βloomberg ήταν το θέμα της «ψηφοφορίας που μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της Ελλάδας», λέγοντας μετά το αποτέλεσμα ότι η εξέλιξη ενισχύει τις πιθανότητες για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης.

H γερμανική Deutsche Welle είχε επίσης ως πρώτο θέμα για την ευρωπαϊκή επικαιρότητα «τη Δαμόκλειο Σπάθη που επικρέμεται επάνω από την Αθήνα» ενώ η Welt επέμεινε «στους διαδηλωτές που φωνάζουν ''κλέφτες έξω από τη Βουλή''».

«Ωρα της αλήθειας» χαρακτηρίζουν την ψηφοφορία Spiegel και Suedeutsche Zeitung, ενώ η οικονομική Handlesblatt αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «ποντάρει στο πατριωτικό καθήκον».
Τελευταία τροποποίηση στις 16:09 - 22 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.