ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασε με 155 “ναι” το Μεσοπρόθεσμο

13:42 - 29 Ιουν 2011 | Πολιτική
(upd 8) 155 "ναι", 138 "όχι" και 5 παρών το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο. "Όχι" από τον Π. Κουρουμπλή, "ναι" από Έλσα Παπαδημητρίου και από Α. Αθανασιάδη.

Αρνητική ψήφο έδωσε ο κ. Π. Κουρουμπλής, ενώ θετική από την Έλσα Παπαδημητρίου και τον Α. Αθανασιάδη.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του λίγο πριν από λίγο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους και άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι «πρώτος εγώ κατέκρινα την ΕΕ γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την Βουλή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να ανάψει το πράσινο φως για το Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας».

Βενιζέλος

'Μεγάλη πράξη ευθύνης" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μιλώντας στη Βουλή. Ζούμε βαριές και δύσκολες στιγμές, τόνισε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως ενώπιον των οριακών διλημμάτων, οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με οριακές επιπτώσεις, και τότε θα είναι αργά.

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση «ειλικρινούς διαλόγου προς τους πολίτες που είναι αγανακτισμένοι, ενοχλημένοι και φοβισμένοι» και διαδηλώνουν στις πλατείες.

Ο κ. Βενιζέλος, υποστήριξε πως ανάμεσα σε αυτούς που διαδηλώνουν υπάρχουν «οι αγνοί πολίτες, που έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους», υπάρχουν όμως και άλλοι που αμφισβητούν τη Βουλή.

Αναφερόμενος στη στάση της αστυνομίας, για την οποία υπάρχουν καταγγελίες για απρόκλητη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών, σημείωσε πως η αστυνομία έχει εντολή να διασφαλίσει την ελεύθερη λειτουργία του κοινοβουλίου και το δικαίωμα των απλών πολιτών να διαδηλώνουν.

Υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τόνισε πως «όταν βρισκόμαστε προ οριακών διλημμάτων οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος».

Αφήνοντας σαφέστατες αιχμές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε «από πού αντλούν κάποιοι το δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος των πολιτών που διαδηλώνουν».

Παπανδρέου

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εγγυάται την απαραίτητη σταθερότητα, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την καταληκτική ομιλία του λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στην αντίθετη περίπτωση, την χώρα περιμένει η καταστροφή, πρόσθεσε.

Με την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ξεκινά ένας γύρος σκληρής διαπραγμάτευσης, ώστε να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στην ίδια βεβαιότητα- είπε- βασίζεται και η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές της οποίας, «μιλάνε ανεύθυνα γιατί ξέρουν πως εμείς πράττουμε υπεύθυνα», ακολουθώντας τον αρχηγό τους, «που έχει γύρω του ανθρώπους, που του λένε πόσο καλό κάνει στο προσωπικό του προφίλ να λέει "όχι"».

«Παλεύω εδώ και δύο χρόνια να αποφύγει η χώρα την κατάρρευση. Μαζί με τον λαό που σηκώνει σταυρό φορτωμένο με αμαρτίες δεκαετιών και τις καταστροφικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα που θα διασφαλίσουμε ότι θα καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις. Ας κάνουμε το παν για να μην ζήσει η χώρα στάση πληρωμών» ανέφερε ο κ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ακόμη στα επιχειρήματα όσων προκρίνουν την μερική, ή ολική άρνηση πληρωμών:

«Κάποιοι μας λένε: "Τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί; Σιγά μην μας αφήσει η ΕΕ να χρεοκοπήσουμε. Υπάρχει σχέδιο βήτα, ή λέμε πως ''δεν πληρώνουμε και καθαρίσαμε". Τόσο εύκολα; Στάση πληρωμών σημαίνει να αναστείλουμε όλα τα νοσοκομεία, να κλείσουμε τα σχολεία, να μειώσουμε τις συντάξεις για 70-80%, να σταματήσουμε να καταβάλουμε τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Έξω πολλοί διαμαρτύρονται: άλλοι γιατί πραγματικά αδικούνται και υποφέρουν, άλλοι γιατί ξεβολεύονται από προνόμια που είχαν συνηθίσει. Το κρίσιμο είναι, να μην ζήσει κανένας μας τις συνέπειες μιας κατάρρευσης και να ανταποκριθούμε όλοι μας σε δίκαια αιτήματα για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές».

Αναφερόμενος δε στα όσα ακούγονται για τη στάση και τα σχέδια της ΕΕ σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, τόνισε:

«Σχέδιο Β για την Ελλάδα δεν υπάρχει - ή δεν υπάρχει προς όφελος της Ελλάδας. Το μόνο που θα σκεφτούν οι εταίροι μας, είναι το πώς θα σωθούν οι ίδιοι. Σε πλειστηριασμό θα μπει η Ελλάδα - δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Και τα πράγματα είναι απλά: υπάρχουν η επιλογή του δύσκολου δρόμου της αλλαγής και εκείνη της καταστροφής».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη στην ομιλία του ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους και άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι «πρώτος εγώ κατέκρινα την ΕΕ γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε ακόμη το σύνολο της Βουλής «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να ανάψει το πράσινο φως για το Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας».


Σαμαράς

Αυτή τη στιγμή, δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσουμε ή όχι. Κρίνεται αν θα κάνουμε ένα ακόμα μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και όχι μόνο την οικονομική κατάρρευση. Αλλά και την κοινωνική και την πολιτική. Και τότε η πολιτική κατάρρευση θα είναι η δική σας» δήλωσε σε παρέμβασή του, πριν από την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης κρίνεται από τα αποτελέσματα, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Το προσωπικό μου προφίλ, κύριε Παπανδρέου, δεν το κοίταξα ποτέ. Εμένα, περιμένω να με κρίνει, πάντως, μόνον ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών πλέον δεν μιλούν με στοιχεία, γιατί οι αριθμοί δείχνουν ποιος έχει την ευθύνη. «Και είναι πολυσήμαντο να μας πει, επιτέλους, η κυβέρνηση πού συγκεκριμένα συμφωνεί και πού συγκεκριμένα διαφωνεί -αν διαφωνεί- με αυτό το πρόγραμμα και θέλει να το αλλάξει. Εμείς έχουμε κοστολογημένες, πλήρεις προτάσεις και τις έχουμε εκφράσει και με αποδεδειγμένα στοιχεία» συμπλήρωσε.

Ακολούθως άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «τον ακούμε να λέει ότι 'θα οδηγήσω τη χώρα στην Ελλάδα των πλεονασμάτων'. Την ώρα που υπάρχουν τα μεγαλύτερα ελλείμματα, τα οποία είχαν υποσχεθεί ότι πρόκειται να μειώσουν. Και όλο μεγαλώνουν».

Καλοσώρισαν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι Ευρωπαίοι

Με ικανοποίηση, αλλά και νέες πιέσεις για την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, υποδέχτηκαν οι Βρυξέλλες την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου. Για «ψήφο εθνικής ευθύνης» έκαναν λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρουν ότι η Ελλάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στο "αναγκαίο" μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής και των δομικών μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, πρόσθεσαν ότι έκανε ένα ζωτικό βήμα προς τα πίσω από το καταστροφικό σενάριο της χρεοκοπίας.

"Αύριο, τα μάτια όλης της Ευρώπης θα είναι και πάλι στραμμένα προς την Αθήνα, καθώς οι βουλευτές θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέτρα για την εφαρμογή του προγράμματος", σημείωσαν. "Μία δεύτερη θετική ψήφος θα στρώσει το δρόμο για την καταβολή της επόμενη δόσης της οικονομικής βοήθειας. Θα επιτρέψει επίσης να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την παροχή ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας, το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει προς τα εμπρός και να αποκαταστήσει την ελπίδα στον ελληνικό λαό", κατέληξαν στη δήλωσή τους.

Για «πραγματικά καλή είδηση» μιλά η καγκελάριος της Γερμανίας, Α.Μέρκελ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζέιμπερτ.

Στην Ευρώπη επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες μεγάλη νευρικότητα και σύγχυση ως προς την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην Ελλάδα ενδεικτικός της οποίας ήταν ο πόλεμος δηλώσεων ως προς το αν υπάρχει ή όχι «σχέδιο Β» για την αποφυγή της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας σε περίπτωση απόρριψης του προγράμματος.

Άνοιξε ο δρόμος ώστε η ΕΕ να μπορεί να ανταποκριθεί και να συνεισφέρει στη στήριξη της Ελλάδας, φρόντισε να προσθέσει και ο Γ.Μπούζεκ, που εκτίμησε ότι μέσω του προγράμματος η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της, ώστε να επανέλθει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, τώρα «είναι κοινό μας καθήκον ως Ευρωπαίοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο δημόσιο χρέος. Το ελληνικό κοινοβούλιο έδειξε υπευθυνότητα και τώρα είναι ευθύνη της ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό».

 «Δεν βοηθούμε μόνο την Ελλάδα αλλά βελτιώνουμε τη σταθερότητα συνολικά του οικονομικού τομέα» προσθέτει ο κ. Μπούζεκ.

Τα επόμενα χρόνια, αυτή η ψηφοφορία μπορεί να εκληφθεί ως σημείο καμπή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, υπογραμμίζει ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.

Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή και χαιρετίζω το κουράγιο όσων υπερψήφισαν το σκληρό αυτό πακέτο μεταρρυθμίσεων, καταλήγει ο Γ.Μπούζεκ, ο οποίος εκφράζει ελπίδα για υπερψήφιση αύριο και του εφαρμοστικού νόμου.

"Αναδίπλωση" από τον Θωμά Ρομπόπουλο - Οριστικό "ναι" στο Μεσοπροθεσμο από την Έλσα Παπαδημητρίου - Αινιγματικές οι προθέσεις Αθανασιάδη. - Τον Κουρουμπλή έχει προσεγγίσει ομάδα βουλευτών προεξάρχοντος του υπουργού Οικονομικών για να μεταπειστεί και να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα το "θρίλερ" που εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, αφού σήμερα αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο και αύριο για τον εφαρμοστικό νόμο.Οι «κεραίες» των κομματικών μηχανισμών είναι τεντωμένες προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές τυχόν διαρροών στο «φότο - φίνις» εν τη γενέσει τους.

Την πεποίθηση ότι τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και ο εφαρμοστικός νόμος θα ψηφιστούν εκφράζουν πηγές προσκείμενες τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο. Παρά τη λαϊκή οργή που εκφράστηκε χθες και αναμένεται να εκφραστεί και σήμερα στο Σύνταγμα, οι τοποθετήσεις των "διαφωνούντων" βουλευτών γίνονται τις τελευταίες ημέρες ολοένα και πιο ήπιες. Στο αισιόδοξο κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεπικουρούν και οι αναμενόμενες διαρροές από τη Ν.Δ. , καθώς και η στήριξη που αναμένεται να λάβει από το κόμμα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Η αποφυγή διαρροών της τελευταίας στιγμής είναι το κυριότερο "στοίχημα" αυτή την ώρα στο ΠΑΣΟΚ, αφού αν αποφασίσει κάποιος βουλευτής που δεν έχει μέχρι στιγμής εκδηλωθεί να διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή, τα χρονικά περιθώρια θα γίνουν ασφυκτικά και τα περιθώρια διορθωτικών κινήσεων περιορισμένα.

Οι "γέφυρες"

Ο υπουργός Οικονομικών προέβη χθες σε "ράλι" επαφών με τους βουλευτές που είχαν δηλώσει τις περασμένες ημέρες ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Τόσο ο πρώτος χρονικά εκ των αμφιταλαντευόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ.Αλ. Αθανασιάδης, που δηλώνει κάθετος απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ ζητώντας την απένταξη τους από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δηλώνοντας ότι περιμένει να ακούσει τον κ. Βενιζέλο στη Βουλή και εν συνεχεία θα αποφασίσει.  Ο έτερος βουλευτής με εκπεφρασμένη βούληση να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Θωμάς Ρομπόπουλος, "αναδιπλώθηκε" λέγοντας ότι λίγο πριν στη Βουλή ότι το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και, ως εκ τούτου, θα το ψηφίσει. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κουρουμπλής, αντιτίθεται στην περαιτέρω λιτότητα σε καιρό ύφεσης, ακολούθησε παρόμοια στάση.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, έχει χαράξει τη δική της "κόκκινη γραμμή" στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.Η κ. Αράπογλου, που διαφωνεί με τις πωλήσεις των λιμανιών αλλά και των εταιρειών ύδρευσης (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ), εμφανίζεται αποφασισμένη να επιμείνει μέχρι και την Τετάρτη στην πρότασή της να γίνει για τους οργανισμούς ύδρευσης τιτλοποίηση των κερδών, οπότε αμέσως μετά να καταλήξει στην απόφασή της για την ψηφοφορία.

«Κλειστά χαρτιά»

Αινιγματική ως προς τις προθέσεις της είναι και η βουλευτής Φθιώτιδος Τόνια Αντωνίου, η οποία ήδη έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις τόσο με την «επιστολή των 16» προς τον πρωθυπουργό όσο και στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει η στάση των κ.κ Τεντε και Σαλαγιάννη, ενώ την επιφυλακτικότητα τους για ορισμένες διατάξεις έχουν εκφράσει οι κ.κ Καρτάλης, Βαλυράκης και Κατσέλη. Η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα αποτελεί πιθανότητα και το "κύκνειο άσμα" ενός βουλευτή στο ΠαΣοΚ, μία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιφέρει τη διαγραφή του..

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το βράδυ της Δευτέρας να αποστασιοποιηθεί από το σύνηθες επιχείρημα της πρόταξης της επιβίωσης της χώρας και της αποφυγής της στάσης πληρωμών, επιζητώντας τη ψήφο των βουλευτών κατά "πατριωτική συνείδηση" για μία νέα σελίδα και αφετηρία. «Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την πατριωτική σας συνείδηση» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές, τόσο του κόμματός του όσο και της αντιπολίτευσης.

Ο εφαρμοστικός

Χθες ψηφίστηκε επί της αρχής (κατά πλειοψηφία) ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εν μέσω επιμέρους ενστάσεων και προβληματισμών στο "καυτό" ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και την μορφή του κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση και έφερε το επίμαχο νομοθέτημα.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης με 180 ψήφους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θεωρώντας πως τα κόμματα της αξιωματικής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης "θα αναλάβουν τις ευθύνες τους" , ενώ επιχείρησε για μια ακόμα φορά να κάμψει όσους έχουν χαράξει "κόκκινη γραμμή" στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λέγοντας ότι η μετοχοποίηση της εταιρείας θα καθυστερήσει αφού θα πρέπει να έχει πρώτα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το 3ο ενεργειακό πακέτο, το οποίο προβλέπει την αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας έως το 2012 με μείωση του λιγνίτη και αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η στάση των υπόλοιπων κομμάτων

Αναφορικά με τους προβληματισμούς για τη διαδικασία κατεπείγοντος που έλαβε ο εφαρμοστικός, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την αναγκαιότητα υπερψήφισης του για την καταβολή της 5ης δόσης, ενώ τόνισε πως "υπήρξε σχετική συνεννόηση με τους αρχηγούς ΝΔ, ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας"

Η ΝΔ καταψήφισε επί της αρχής τον Εφαρμοστικό ενώ επιφυλάσσεται για ορισμένα άρθρα και αφού όπως δήλωσε δια του εισηγητή της κ. Ν. Βρούτση, οι ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου «είναι άδικες, πρόχειρες και αναποτελεσματικές» . Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να πει σήμερα εκ νέου το "όχι" στο Μεσοπρόθεσμο, ενώ όσοι δεν συνταχθούν με την γραμμή της ηγεσίας θα τεθούν εκτός κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να υποστηρίξει στην ομιλία του, ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει στο λάθος και θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις της και θα επιμείνει στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούσε να είναι ο 151ος που θα έδινε την ψήφο του προκειμένου να περάσει το σχέδιο, αλλά υπό το βάρος της δημοσιότητας που έλαβε το συγκεκριμένο υποθετικό ερώτημα αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Πηγές προσκείμενες στη ΝΔ ανέφεραν ότι τα σενάρια νέων διαρροών (ακούστηκαν τα ονόματα των κ.κ. Ι. Λαμπρόπουλου, Σ. Χατζηγάκη), δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εκπορεύονται από κύκλους που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό

Με το βλέμμα στην Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ

Τελευταία τροποποίηση στις 20:43 - 29 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.