ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Σαμαρά - Διαμαντοπούλου για το νομοσχέδιο- "φωτιά"

17:25 - 06 Ιουλ 2011 | Πολιτική
Η ΝΔ θεωρεί λογικό το αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας να δοθεί πίστωση χρόνου τον Σεπτέμβριο.
Μετά την συνάντηση, που έγινε σε θετικό κλίμα και διήρκεσε μιάμιση ώρα, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Με τον πρόεδρο της ΝΔ συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους σημεία σε βάθος και υπάρχει σημαντικός αριθμός συγκλίσεων, που με την συζήτηση μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερος».

Από την πλευρά της ΝΔ δήλωση έκανε ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση. «Είναι πάγια θέση της ΝΔ ότι στα σημαντικά ζητήματα, όπως η Παιδεία, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και σύνθεση απόψεων που να ευνοεί την διαμόρφωση μακροχρόνιας στρατηγικής που να μην αλλάζει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και από υπουργό σε υπουργό» σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι «μάς κάνει εντύπωση ότι, ενώ ομοφώνως είχαμε καταλήξει σε κάποια πορίσματα στον εθνικό διάλογο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που αφορούσε και τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, εντούτοις μετά από δύο χρόνια αντί να ξεκινήσουμε από εκεί που τελειώσαμε, μιλάμε μόνο για τα πανεπιστήμια χωρίς να εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου.

Η κ. Διαμαντοπούλου έφυγε με θετική αίσθηση από την συνάντηση, όπου διαπιστώθηκε ότι η ΝΔ αναγνωρίζει την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία και παράλληλα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ και η διάθεσή του να υπάρξει συνεννόηση.

Η ΝΔ πάντως βάζει κόκκινες γραμμές για την σύγκλιση που αφορούν το θέμα των συγγραμμάτων, την αξιολόγηση των καθηγητών, το θεσμό των λεκτόρων, την εκλογή του πρύτανη από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη συμμετοχή των φοιτητών στις διαδικασίες, όπως και σε ζητήματα που αφορούν το Συμβούλιο Ιδρύματος.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 06 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.