ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 5 Αυγούστου η έκθεση της Επιτροπής Εξοπλιστικών για τα υποβρύχια

18:27 - 06 Ιουλ 2011 | Πολιτική
Όπου χρειαστεί θα γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου.
Με εντατικούς ρυθμούς, συνεδριάζοντας δύο φορές την ημέρα και τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, με στόχο να παραδώσει την έκθεση της, στις 5 Αυγούστου, ξεκινά από την Πέμπτη τις ουσιαστικές εργασίες της η Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υλοποίηση της σύμβασης για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης έχουν κληθεί να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής για τα αποτελέσματα της έρευνας τους ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Δημήτρης Γεωργιόπουλος, και, αν χρειαστεί, θα συμπληρωθεί ο κατάλογος με νέους μάρτυρες.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ρητά ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος θα θέσουν στη διάθεση της Επιτροπής Εξοπλιστικών όλα τα στοιχεία, ενώ όπου χρειαστεί θα γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα, βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις για «τα εξαιρετικά ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που τέθηκαν». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έκαναν λόγο για «μεθόδευση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικαταστάθηκαν από τους συναδέλφους τους Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Μάριο Παπαδόπουλο οι βουλευτές της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κώστας Τασούλας, καθώς είχαν διατελέσει υπουργός και υφυπουργός Άμυνας, ενώ αναμένεται και η αντικατάσταση του Πάνου Καμμένου, επειδή είναι μάρτυρας ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ευτύχιος Δαμιανάκης, θα λειτουργεί ως Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και δεν θα καταθέσει πόρισμα αλλά θα υποβάλει την έκθεσης της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου με τα συμπεράσματα της.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.