ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισοδιακή συνάντηση Διαμαντοπούλου - πρυτάνεων

17:34 - 11 Ιουλ 2011 | Πολιτική
Επεισοδιακή μέσα και έξω από το υπουργείο Παιδείας ήταν η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Συνόδου των Πρυτάνεων με την υπουργό παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.  

Οι πρυτάνεις είπαν μεν «ναι» στην πρόταση για Συμβούλια Διοίκησης στα πανεπιστήμια, αλλά μόνον εφόσον αυτά έχουν αποκλειστικά εποπτικό και συμβουλευτικό ρόλο.

 Η ατμόσφαιρα “μύρισε μπαρούτι” όταν η υπουργός ξέκοψε τη συζήτηση με τους πρυτάνεις στο άκουσμα της φράσης για «κόκκινες γραμμές» στην πρόταση περί διορισμένου πρύτανη από τα μέλη του Συμβουλίου, προειδοποιώντας τους ότι δεν μπορεί και δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους όρια σε διοικητικά ζητήματα.

Επεισόδια και εκτός Υπουργείου

 

Φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο προαύλιο του υπουργείου, φωνάζοντας καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης συνθήματα κατά του νέου νόμου, ενώ λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι ομάδα περίπου πενήντα φοιτητών προσπάθησαν να “κάνει ντου” στο υπουργείο την είσοδο του οποίου και είχαν αποκλείσει δυνάμεις των ΜΑΤ.

 Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν, οι φοιτητές άνοιξαν τη μάνικα του νερού που υπάρχει στο προαύλιο και άρχισαν να τους καταβρέχουν και εκείνοι τους απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

 Τελικά μισή ώρα αργότερα τα επεισόδια εκτονώθηκαν και οι αστυνομικοί τους απώθησαν έξω από την είσοδο του υπουργείου Παιδείας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.