ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κεφάλι" στη ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

23:14 - 14 Ιουλ 2011 | Πολιτική
Σε ποσοστό 32,5% ανέρχεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, σε σχέση με 26,5% του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Σε δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση της εκλογικής επιτροπής κατά τέσσερις μονάδες.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue, η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ βρίσκεται στο 11,5%, στο 9% του ΣΥΡΙΖΑ, στο 7,5% του ΛΑΟΣ και στις 3,5% των Οικολόγων-Πράσινων.

Η απήχηση της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέρχεται, σύμφωνα με την Public Issue σε 2% και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε 1,5% ενώ η αποχή ανέρχεται στο 38%.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται  με 43%, ενώ η τάση αποχής παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο, δηλαδή στο 38%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται και στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% έναντι 22% του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθούν οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Αλέξης Τσίπρας, Αλέκα Παπαρήγα και Γ.Παπανδρέου.

Η δημοσκόπηση της VPRC δίνει προβάδισμα στην ΝΔ (στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής) κατά τέσσερις μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, έναντι 25,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με ποσοστό 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με ποσοστό 2%.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.