ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα η Χίλαρι

11:38 - 17 Ιουλ 2011 | Πολιτική
Στην Αθήνα η Χίλαρι
Και πρόσκληση Παπανδρέου σε Πούτιν. Οι επαφές της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.
Στην Αθήνα βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

    Κατά την παραμονή της στη χώρα μας, η κ.Κλίντον θα έχει συναντήσεις, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον ομόλογό της υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών και αύριο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στη θεματολογία των συζητήσεων που θα έχει η κ.Κλίντον με την ελληνική πολιτική ηγεσία, βασικό ρόλο θα έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις επενδύσεις.

    Οι εξελίξεις στη Λιβύη (ιδιαίτερα μετά από την απόφαση της Κωνσταντινούπολης, όπου η Ομάδα Επαφής νομιμοποίησε ως διεθνή συνομιλητή το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, αίροντας τη νομιμοποίησή της από τον Μ.Καντάφι), αλλά και στο Μεσανατολικό - όπου στη σύνοδο του Κουαρτέτου διεφάνη ότι δεν υπάρχουν προοπτικές αναθέρμανσης των ειρηνευτικών συνομιλιών - θα είναι επίσης δύο από τα βασικά θέματα των συζητήσεων. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα ζητήματα που ιδιαιτέρως ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Το Κυπριακό, ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον Οκτώβριο στη Ν.Υόρκη, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εξελίξεις που σχετίζονται με την ΠΓΔΜ. Τέλος, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, είναι θέμα προς συζήτηση.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα λεπτή φάση των εξελίξεων που αφορούν τη διαχείριση της κρίσης, που όμως συμπίπτει και με μια εξίσου δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση Ομπάμα. Δεδομένου, ότι ως τις 2 Αυγούστου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, αλλιώς επέρχεται παύση πληρωμών.

Πρόσκληση Παπανδρέου σε Πούτιν


Μετά από μία περίοδο ψυχρών σχέσεων με τη Ρωσία ο πρωθυπουργός κάλεσε στην Ελλάδα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Να έρθει την Αθήνα, όποτε το θελήσει, κάλεσε τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν ο Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ οι δύο ηγέτες.
 
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως "οι επικεφαλής των δύο κυβερνήσεων εξέφρασαν την υψηλή εκτίμησή τους για το σημερινό επίπεδο της ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς".

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο "ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ευγνωμοσύνη στη ρωσική πλευρά για τη συνεργασία μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες έχει η ελληνική πλευρά, θα ξεπεραστούν σύντομα".

Να σημειωθεί ότι προσφάτως ματαιώθηκε ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη στη Μόσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 17 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.