ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Καραμανλής: "Αναγκαίες οι αλλαγές στην παιδεία"

22:30 - 14 Ιουλ 2006 | Πολιτική
Η αναβάθμιση της παιδείας, η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στο διάστημα που ακολουθεί, υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας την Παρασκευή στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λευκάδα.


«Προωθούμε μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον κοινωνικό ρόλο της ανώτατης εκπαίδευσης, εγγυώνται περισσότερες ευκαιρίες, εξασφαλίζουν πτυχία για δουλειά, επιτυχία, κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, πτυχία που να έχουν αναβαθμισμένη αξία τόσο στη χώρα μας όσο και στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται αλλαγές, γιατί κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι ξεπερασμένο από τη διαρκή παραγωγή γνώσης, δεν μπορεί να μένει μακριά από όσα συμβαίνουν στο διεθνή χώρο, δεν μπορεί να παραμένει στατικό και να παράγει ανέργους πτυχιούχους.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στην πολιτική της κυβέρνησης για την περιφέρεια. Υπογράμμισε ότι στο περιφερειακό πρόγραμμα των Ιονίων από το 2004 έως σήμερα έχουν ενταχθεί πάνω από 300 έργα που ξεπερνούν τα 190 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.