ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα άκρα η σύγκρουση ιδιοκτητών ταξί - κυβέρνησης

08:39 - 01 Αυγ 2011 | Πολιτική
Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί μετά και από το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με με τον υπουργό Υποδομών, Γ.Ραγκούση.
Οι αυτοκινητιστές που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, προγραμματίζουν να αποκλείσουν το υπουργείο για το επόμενο 48ωρο, μετά το «ναυάγιο» της νέας τους συνάντησης με τον υπουργό.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους αυτοκινητιστές ότι εάν συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους θα αφαιρεθούν πινακίδες κυκλοφορίας, με τους ιδιοκτήτες ταξί να απαντούν ότι εάν συμβεί αυτό η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Μιλώντας στον Βήμα 99, 5 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον».

Κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκαλούν στον τουρισμό με τις κινητοποιήσεις τους και είπε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη ανοιχτή σε διάλογο «Έχουν υπερβεί τα όρια» είπε ο κ.Μόσιαλος. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον κ.Λυμπερόπουλο «εν δυνάμει υφυπουργό του κ.Σαμαρά».

Οι αυτοκινητιστές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει από τις 9 το πρωί τα διόδια στο Ρίο. Προγραμματίζεται μάλιστα και ο αποκλεισμός των διοδίων της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Κλειστή είναι η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών και στα δύο ρεύματα.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους του αεροδρομίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτες ταξί ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πορεία (πεζή) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αρχικά θα κατευθυνθούν προς το δημαρχείο και στη συνέχεια στη Γενική Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης.

Οι κινητοποιήσεις τους θα περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες πορείες και συγκεντρώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια σε τουρίστες.

Στο μεταξύ, αύριο και μετά από αίτημα που κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή  οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης, ο υπουργός Μεταφορών, Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ένας γύρος τηλεφωνημάτων μεταξύ των υπουργών Υποδομών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας, προκειμένου να καθοριστεί η αντίδραση της κυβέρνησης σε περίπτωση που οι αυτοκινητιστές προχωρήσουν σε μπλόκα και αποκλεισμούς, και η οποία αναμένεται να είναι σκληρή.

Μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων ως αντίμετρο σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων είναι η έγκριση όλων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για αδειοδότηση.


Τελευταία τροποποίηση στις 00:38 - 02 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.