ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόρα Μπακογιάννη: "Η συμφωνία με τη Φινλανδία άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου"

16:26 - 18 Αυγ 2011 | Πολιτική
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM και αναφερόμενη στις εξελίξεις μετά τις αντιδράσεις της Αυστρίας για τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας, είπε ότι «ανοίξαμε τον Ασκό του Αιόλου με αυτή τη συμφωνία και δεν ξέρω τι έπεται μετά απ' αυτό» και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε με αποτελεσματικό τρόπο, λέγοντας «η άποψή μου είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει. Δηλαδή έπρεπε να φτάσουμε πλέον να δεχθεί η Φινλανδία την πίεση όλων των υπολοίπων κρατών, πριν προχωρήσουμε εμείς να κάνουμε μια επιμέρους τέτοια διμερή συμφωνία».
Αναφερόμενη στην πορεία της οικονομίας και στην απόδοση των προσπαθειών που γίνονται από την Ελλάδα, είπε ότι «θα είμαστε στο βάλτο όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε αυτά τα οποία πραγματικά απαιτούνται. Δηλαδή τι απαιτείται αυτή τη στιγμή; Απαιτείται μία ταχύτερη μείωση των ελλειμμάτων και γενναία μείωση του κράτους, το οποίο όμως εξακολουθεί και δεν έχει μειωθεί».

Τέλος για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε μια τουριστική χώρα, διότι η Ελλάδα στο χώρο της εστίασης έχει ελπίδες και είναι βέβαιο ότι κινείται, ένα κομμάτι της αγοράς κινείται από το χώρο της εστίασης. Δεν μπορείς να δολοφονήσεις οτιδήποτε κινείται στην αγορά. Σήμερα το πρόβλημα είναι ότι αντί να στραφούμε στην κακοδαιμονία του δημοσίου, στρεφόμαστε στο ελάχιστο κομμάτι της οικονομίας που κινείται υγειώς, που είναι η αγορά και ο ιδιωτικός τομέας».
Τελευταία τροποποίηση στις 16:32 - 18 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.