ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι "γκρίνιες" φέρνουν οργανωτικές αλλαγές στα Υπουργικά Συμβούλια

13:44 - 02 Σεπ 2011 | Πολιτική
Το μοντέλο του «Κολεγίου των Επιτρόπων», που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προετοιμασία των συνεδριάσεων της, φέρεται να ετοιμάζεται να υιοθετήσει το Μέγαρο Μαξίμου για τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τα φαινόμενα αντιπαράθεσης βουλευτών για τα υπό συζήτηση νομοσχέδια.
Το σχέδιο προβλέπει σύσκεψη στελεχών του γραφείου του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των γραφείων των υπουργών, πριν από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Κατά τη σύσκεψη θα γίνεται ενημέρωση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα συζητηθούν και θα καταγράφονται εντάσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις. Εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο οι υπουργοί θα πηγαίνουν στις συνεδριάσεις έχοντας γνώση των νομοσχεδίων.

 Ελπίδα είναι ότι αυτό θα μειώσει και τη... γκρίνια, δεδομένου ότι θα έχει ήδη γίνει η αρχική επεξεργασία των νομοθετημάτων και η συζήτηση θα γίνεται επί συμφωνημένου πλαισίου. Tην απόφαση του πρωθυπουργού για αλλαγές ανακοίνωσεσε συνεργάτες και διευθυντές γραφείων υπουργών, η επικεφαλής της νεοσύστατης γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 02 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.