ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, όχι απλώς να φύγει

18:18 - 13 Σεπ 2011 | Πολιτική
Καταιγιστικός ήταν σε ακόμα μία συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για την ανατροπή της και όχι απλώς τη φυγή της.
«Δεν λέμε απλώς να φύγει η κυβέρνηση, επιλέγοντας μια ευνοϊκή γι' αυτήν ημερομηνία για τις εκλογές, αλλά να ανατραπεί υπό από το βάρος των  κοινωνικών αντιδράσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης, ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός σε εφεδρεία, έχουν έτοιμα τα διάδοχα σχήματα και δεν πρόκειται να ψηφίσει προϋπολογισμό αυτή η κυβέρνηση.
Η πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου απέτυχαν και η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. Τέτοια μέτρα μόνο στη Χιλή του Πινοσέτ και στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου εφαρμόστηκαν. Δεν είπα ότι είναι ο Παπανδρέου Πινοσέτ», διευκρίνισε σχετικά με τις προ μηνών κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί σχετικά με τον χαρακτηρισμό που φέρεται να έδωσε στον έλληνα πρωθυπουργό.
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν τίθενται διλήμματα του τύπου Μνημόνιο ή χρεοκοπία και Ευρώ ή δραχμή, αλλά ξεκαθάρισε πως για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα πρέπει να έχει χρεοκοπήσει πρώτα και η Ευρωζώνη… 
«Δεν κάλεσαν κάποιοι την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι και τώρα θέλουν να μας διώξουν. Η Ελλάδα έχει ισότιμα δικαιώματα στην Ευρωζώνη και πρέπει να διεκδικήσει τις δυνατότητες που της προσφέρουν. Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι εκβιασμός προς τους Ευρωπαίους εταίρους και όχι προς τον ελληνικό λαό»
Ερωτηθείς για το αν μισεί το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Δεν μισώ το ΠΑΣΟΚ. Το νοσταλγώ. Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του, τι σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε και εκπροσωπούσε κοινωνικές κατηγορίες; Είναι κόμμα του Μνημονίου. Εμείς προσδοκούμε στη συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη μεταρρυθμιστική Αριστερά».
Στην λίστα με τα… κόμματα του Μνημονίου ο κ. Τσίπρας συμπεριέλαβε ακόμα το ΛΑΟΣ, τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, παρά την αντιμνημονιακή ρητορεία της. Ο λόγος είναι, ότι η τελευταία σύμφωνα με τον ίδιο αποδέχεται το  βασικό κορμό του Μνημονίου, που δεν είναι άλλος από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Αναφορικά με τον πρόσθετο φόρο για τα ακίνητα, επεσήμανε: «Οι μη έχοντες δεν θα το πληρώσουν. Να το καταλάβει η κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί σε ανάλγητες επιλογές και να κόψει το ρεύμα σε αυτούς τους ανθρώπους», ενώ σχετικά με το νέο νόμο για τα ΑΕΙ, υπογράμμισε πως… «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.