ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης:"Άδικοι αλλά προσωρινοί οι φόροι" - Οι δηλώσεις του στην El Pais

13:50 - 19 Σεπ 2011 | Πολιτική
«Η προτεραιότητα τώρα είναι να επιβιώσουμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais και δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. «Για το λόγο αυτό» συμπλήρωσε ο υπουργός «θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που συμφωνήσαμε και η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για να καθησυχάσει τις αγορές».
Ο υπουργός τόνισε ότι το επόμενο διάστημα προτεραιότητα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κλίματος σταθερότητας και η προώθηση πολιτικών που ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και την απασχόληση, όπως τα μεγάλα έργα υποδομών που αναπτύσσουν την πραγματική οικονομία.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την καθυστέρηση εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών μέτρων στην Ελλάδα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισήμανε: «Ορισμένες φορές δεν πήραμε τις αποφάσεις από την δική μας πλευρά. Αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε το κράτος από πάνω μέχρι κάτω σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς την βοήθεια της αντιπολίτευσης. Δεν είναι εύκολο αλλά θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί η Ελλάδα από πολλά ξένα ΜΜΕ, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Τα σχέδια σωτηρίας έχουν δώσει φτερά στον λαϊκισμό. Λένε ότι δεν δουλεύουμε αλλά, σύμφωνα με τα στατιστικά, σε αυτή την χώρα δουλεύουμε περισσότερες ώρες από τις άλλες. Στην Αθήνα, πολύς κόσμος έχει τρεις και τέσσερεις δουλειές. Είναι σαφές ότι η Γερμανία έκανε μεταρρυθμίσεις πριν από εμάς, αλλά εμείς τις εφαρμόζουμε τώρα».

Σχετικά με την επιβολή περικοπών ο υπουργός τόνισε «Ποτέ δεν είναι δίκαιο να βάζεις στον κόσμο τόσους φόρους. Αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει τέλος σε αυτά τα μέτρα. Εάν οι αποφάσεις της Ευρώπης είναι οι κατάλληλες, σε τρία ή τέσσερα χρόνια θα μπορούν να εξαλειφθούν οι νέοι φόροι που δημιουργήσαμε. Υπάρχει διέξοδος».

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εκλογών καταστροφικό καθώς «θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.